Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Hummus : En studie i laborationskala

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Simon Oskarsson; Axel Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Kikärtor; kabuli; kabuli chana; desi; kala chana; Fabaceae; Garbanzoböna; Cicer; autoklavering; sensorisk kvalitet; baljväxter; hummus; food science; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER

  2. 2. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anna-Maria Hallin; [2010]
    Nyckelord : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. LÄS MER