Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Duschar du? : En studie om elever och duschning efter idrottslektionen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Nenlil Odisho; [2015]
    Nyckelord :Idrott och hälsa; dusch; genus;

    Sammanfattning : Syfte  Syftet med min studie var att undersöka elevernas syn på duschning efter idrottslektionerna och hur idrottsläraren ser på detta. Frågeställningar:   Hur ser elever i årskurs 7-9 på duschning? Finns det skillnader på pojkar och flickors syn på duschning? Hur arbetar idrottsläraren för att få eleverna att duscha? Metod Studien består av en kvantitativ och kvalitativ ansats. LÄS MER

  3. 3. Hygienrutiner vid fårklippning

    M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)

    Författare :Emma Eriksson; Thomas Jöngren ; [2009]
    Nyckelord :fårklippare; rutiner; hygien; smittskydd; undersökning; fårklippning; får;

    Sammanfattning : Fårproduktion är en av de djurgrenar som ökar mest, i antal djur till slakt, i Sverige idag. En ökad produktion ställer högre krav på smittskydd och åtgärder för att förhindra smittor att komma in i besättningen. Förekomsten av en smitta i en besättning kan vara den avgörande faktorn för lönsamheten. LÄS MER

  4. 4. Vågar du äta ute? Elevernas uppfattningar och kunskaper om hygien

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Mia Bengtsson; Anders Danilo; [2007]
    Nyckelord :hygien; livsmedel; kunskap; kursmål; lärande; egenkontroll; de 4:Fn;

    Sammanfattning : Syftet med detta examensarbete är att undersöka elevernas kunskapsnivå i årskurs 3 inom livsmedelshygien samt att få en uppfattning om elevernas kunskaper lever upp till de utsatta kursmålen. Ytterligare ett syfte är att ta reda på när eleverna anser att de lär sig bäst.Vi har valt att göra en kvalitativ studie. LÄS MER

  5. 5. Sjuksköterskors upplevelser av följsamhet gentemot de riktlinjer som finns om skyddskläder : En intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Institutionen för vårdvetenskap och sociologi

    Författare :Katarina Törnqvist; [2007]
    Nyckelord :Sjuksköterskor; följsamhet; skyddskläder; riktlinjer;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att beskriva hur sjuksköterskor upplevde att följsamheten stämde överens med de rekommenderade riktlinjerna som finns om skyddskläder. Skyddskläder såsom skyddsrock och plastförkläde bör användas vid direkt kontakt med patienten eller patientens säng eller smutsiga föremål. LÄS MER