Sökning: "köttET"

Visar resultat 1 - 5 av 94 uppsatser innehållade ordet köttET.

  1. 1. Mjölkras tjurar på bete - fungerar det?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jonas Jans; [2023]
    Nyckelord :tjurar; stutar; tillväxt; bete; ekonomi; risker;

    Sammanfattning : Idag så är det många mjölkrastjurar som föds upp på stall, vilket upplevs negativt i både miljö och välfärdsperspektiv. I denna litteraturstudie undersöks om det går att föda upp mjölkrastjurar på bete i större omfattning, än vad de görs idag. LÄS MER

  2. 2. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fanny Lagerström; [2023]
    Nyckelord :Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Sammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER

  3. 3. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2023]
    Nyckelord :fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Sammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER

  4. 4. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER

  5. 5. En kartläggning av användningsområden för kött från stillahavsostron

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Instiutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Mathilda Nyqvist; [2022-07-06]
    Nyckelord :Miljögifter; Djurfoder; Kommersiella produkter; Kemisk sammansättning; Näringsämnen;

    Sammanfattning : Den invasiva arten stillahavsostron (Magallana gigas) har etablerats längs med svenska västkusten sedan år 2007 och därmed är det relevant att se över förvaltningen av dem. Ett tillvägagångssätt skulle vara att avlägsna dem från problematiska områden där för stora populationer av stillhavsostron har uppstått. LÄS MER