Sökning: "M. longissimus dorsi"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden M. longissimus dorsi.

  1. 1. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2023]
    Nyckelord :fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Sammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER

  2. 2. What does beef taste like? : a sensory study for development of beef terminology

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sara Samuelsson; [2020]
    Nyckelord :Sensory; sensory marketing; beef; Strip Loin; cattle; meat; CATA;

    Sammanfattning : Today, there is no general terminology to describe the sensory properties of beef. Hence, the aim of this study was to develop a terminology to describe the sensory texture, flavour and appearance properties of beef. Attributes describing beef were chosen from earlier studies and a qualitative open discussion. LÄS MER

  3. 3. Hundens anpassing till tre ben : ett värdigt liv?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Elin Ljunger; [2018]
    Nyckelord :amputation; anpassning; livskvalitet; protes; hund; trebent;

    Sammanfattning : En vanlig orsak till amputation hos våra hundar idag är neoplasier och olika typer av sarkom. Behandlingen sker genom att amputera det drabbade benet i kombination med cytostatikabehandling. LÄS MER