Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Maten på jobbet : arbetsmåltider och uppfattningar om arbetsmåltider hos personal i roterande 3-skift vid en processindustri

    Master-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Marie Mustonen Ljung; [2016]
    Nyckelord :shift work; meal patterns; perceptions; meal break; FBCE; skiftarbete; uppfattningar; måltid; måltidsuppehåll; FBCE;

    Sammanfattning : I dagens samhälle är vi aktiva dygnet runt både gällande fritid och arbete. Detta innebär att det måste finnas tillgänglig arbetskraft under dygnets alla timmar, vilket medför stor påfrestning på arbetstagares biologiska dygnsrytm. De oregelbundna arbetstiderna kan inverka negativt på arbetstagarens både fysiska och psykiska hälsa. LÄS MER

  2. 2. Kostvanor vid skiftarbete

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Niku Shams Zanjani; [2014-06-27]
    Nyckelord :Kostvanor; sömn; oregelbundna arbetstider; polis;

    Sammanfattning : I Sverige är idag cirka en tredjedel som inte har arbetstid förlagd på kontorstid. Oregelbundna arbetstider har en stor påverkan på hälsan och välbefinnandet. Genom att äta regelbundet kan arbetstid som är förlagd på oregelbundna tider klaras av lättare. LÄS MER

  3. 3. Måltidsrast eller måltidsuppehåll på restaurang

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Niji Fujiwara; [2011-02-17]
    Nyckelord :måltidspaus; restauranganställda; måltidsrast; måltidsuppehåll; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Måltider på arbetsplatsen är en viktig aspekt för arbetares arbetsmiljö och trivsel på arbets-platsen. Inom restaurangbranschen tillämpas två olika typer av måltidspaus i form av måltids-rast och måltidsuppehåll, som i sin tur har olika för- och nackdelar. LÄS MER