Sökning: "meal break"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden meal break.

  1. 1. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Nyckelord :short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER

  2. 2. Skolopticon

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Texas Sparring; [2018]
    Nyckelord :Skola; Årsta; Idrott; Slöjd; Grundskola; Östberga; Årstafältet;

    Sammanfattning : Byggnades utförande bygger på några enkla tankar. Ena är att jag inte ville bryta upp dom flödena som redan finns på platsen. Detta gjorde jag genom att göra “håll” i bygnaden på ett ställe där redan ett flöde gick sen fick resten av byggnaden gå i liv med flödena. LÄS MER

  3. 3. Arbetsmåltider och arbetsmåltiden som en möjlighet till återhämtning : En intervjustudie med sjuksköterskor

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Folkhälsovetenskap

    Författare :Mikaela Estander; [2017]
    Nyckelord :Public Health; recovery; meals at work; environment; breaks; Folkhälsa; återhämtning; arbetsmåltider; måltidsmiljön; rast; pauser;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to investigate how nurses describe their meals at work, and how meals at work was described as a possibility to recover. The method had a qualitative approach with semi-structured interviews. Five nurses participate and were recruited through a snowball sampling. The interviews were recorded and then transcribed. LÄS MER

  4. 4. Maten på jobbet : arbetsmåltider och uppfattningar om arbetsmåltider hos personal i roterande 3-skift vid en processindustri

    Master-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Marie Mustonen Ljung; [2016]
    Nyckelord :shift work; meal patterns; perceptions; meal break; FBCE; skiftarbete; uppfattningar; måltid; måltidsuppehåll; FBCE;

    Sammanfattning : I dagens samhälle är vi aktiva dygnet runt både gällande fritid och arbete. Detta innebär att det måste finnas tillgänglig arbetskraft under dygnets alla timmar, vilket medför stor påfrestning på arbetstagares biologiska dygnsrytm. De oregelbundna arbetstiderna kan inverka negativt på arbetstagarens både fysiska och psykiska hälsa. LÄS MER

  5. 5. Har elever tillräckligt med tid för att äta? : En undersökning på högstadieelevers upplevelser av skolmåltiden

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Parvin Monika Abdi; [2016]
    Nyckelord :Public health; meal situation; time; school meals; secondary school; Folkhälsa; måltidssituation; tid; skolmåltid; högstadiet;

    Sammanfattning : Meal at school is a part of the school studies and it is important for health, but is also a prerequisite for both learning and enjoyment.  The school meal can provide students an opportunity to recover from their studies but sometimes students perceive the meal situation as stressful. LÄS MER