Sökning: "mastersizer"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet mastersizer.

  1. 1. Medical White Oil in Cosmetic Applications

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Hanna Dubeck Schömer; [2021]
    Nyckelord :emulsion stability; medical white oil; rheology; particle size distribution; paraffinic oil; Medicinsk vit olja; paraffinolja; emulsionsstabilitet; reologi; droppstorleks fördelning;

    Sammanfattning : Fuktbevarare är de produkter som oftast skrivs och rekommenderas av dermatologer, och den vanligaste typen av fuktgivare är lotioner och krämer. Dessa produkter är emulsioner, vilka ofta innehåller medicinsk vit olja (MWO) på grund av deras skyddande egenskaper samt enastående hudkompabilitet. LÄS MER

  2. 2. Possible unexpected peaks from oil drop size measurements in milk

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Laura Schalkwijk; Rodrigo Olmedo Sotomayor; [2020]
    Nyckelord :laser diffraction; oil droplet size; milk; pasteurised milk; unexpected peaks; mastersizer; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The shelf life of milk is amongst others dependent on the size of the oil droplets. These droplets can be measured using the laser diffraction (LD) technique. LD is a popular technique to measure particle size distributions (PSD) that has an outstanding broad measuring range capability, is easy-to-use and has a high reproducibility. LÄS MER

  3. 3. Homogenization of tomato and apricot juice concentrate and a sensory analysis of its effect

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ulrich Hermann Koppmaier; [2018]
    Nyckelord :Homogenization; Fruit juice; Fruit juice concentrate; Tomato; Apricot; sensory analysis; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Juice homogenization is mostly done to create smaller fiber particles, which reduces the sedimentation velocity to a lower level. So far, fruit juice concentrate is diluted to juice before it is homogenized. LÄS MER