Sökning: "matlagningskunskaper"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet matlagningskunskaper.

  1. 1. Förändrade kostvanor under studietiden : En kvantitativ enkätstudie på studenter vid Umeå universitet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Linda Nilsson; Sofia Wallström; [2016]
    Nyckelord :Kost; studenter; Umeå universitet; vikt; orsaker; kostvanor; boendesituation; boende; livsmedel; konsumtion; matlagning; matlagningskunskaper;

    Sammanfattning : Bakgrund Då en person går från gymnasiet till universitetet skapas nya vanor och beteendemönster. Studier har visat att det är vanligt att universitetsstudenter ändrar sina matvanor till det sämre och att detta ofta resulterar i viktuppgång. LÄS MER

  2. 2. Varför vegetarian? : En kvalitativ studie om hur intresset för en växtbaserad kost kan väckas

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Amanda Larsson; Terese Segerström; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Hållbar utveckling är ett ämne som diskuteras världen över på olika nivåer. Det råder enighet om att hållbar utveckling bör vara ett övergripande mål inom samhällsutvecklingen. Livsmedelsindustrin är ett av de områden som diskuteras. Köttproduktionen är den livsmedelsindustri som står för störst miljöpåverkan. LÄS MER

  3. 3. Den Goda Vägen : Kostråd och måltidsförslag för anställda vid ett väg- och anläggningsföretag

    Magister-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ellen Sandqvist; [2012]
    Nyckelord :kostråd; lunch; måltidsförslag;

    Sammanfattning : Bakgrund Den vuxna befolkningen tillbringar en stor del av sin vakna tid på arbetet och situationen där har en ansenlig inverkan på energiintag och energiförbrukning. Bra kosthållning är viktigt för de anställdas hälsa och säkerhet och kan leda till minskad sjukfrånvaro och färre olyckor. LÄS MER