Sökning: "mattradition"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet mattradition.

  1. 1. Planeringens effekter för projekt som finansierats genom "Sverige - det nya matlandet" : en fallstudie på vicTualia ekonomisk förening

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Adam Arnesson; Pär Boquist; [2014]
    Nyckelord :matlandet Sverige; projektstöd; landsbygdsprogrammet; projektdrift; affärsplan; planering; strategi;

    Sammanfattning : Regeringen lanserade visionen om ”Sverige - det nya matlandet” 2008. En vision som verkar för god mat, upplevelser i världsklass och en levande landsbygd. För att visionen ska uppnås finns bland annat möjlighet för projekt att söka finansiellt stöd ur landsbygdsprogrammet. LÄS MER

  2. 2. Matens roll i reseupplevelsen : En intervjustudie med sex nyckelaktörer i turismnäringen

    Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle

    Författare :Maria Sahlström; Emilie Berghult; [2012]
    Nyckelord :food tourism; food experiences; food culture; tourist industry; identity; symbols; food as a travel experience; matturism; matupplevelser; matkultur; turismnäringen; identitet; symboler; maten som reseupplevelse;

    Sammanfattning : Syftet med denna intervjustudie var att undersöka hur ett antal nyckelaktörer inom turismnäringen såg på matens roll och hur de arbetade med matupplevelser i praktiken. Insamling av data genomfördes genom semi-strukturerade intervjuer som transkriberades och analyserades utifrån en mall för kvalitativ bearbetning av text. LÄS MER

  3. 3. Smaken av Sverige : Utländska studenters upplevelse av den svenska smaken

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Gábor Bordás; Erik Sjöberg; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sverige är ett land där tillgången av råvaror från det egna landskapet påverkats av de fyra årstiderna. Dagens Sverige har blivit berikat av invandring och det är lätt att tillgå alla möjliga råvaror under hela året. LÄS MER

  4. 4. Marknadsföring av lokal mat : en fallstudie av tre livsmedelsproducenter

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :David Levrén; [2008]
    Nyckelord :landsbygdsutveckling; livsmedelsproduktion; lokal mat; marknadsföring; mervärde; småskalig livsmedelsförädling;

    Sammanfattning : The process of food production has changed dramatically over the past one hundred years. Industrialization has led to large units of production, manufacturing, distribution, marketing and retail business. LÄS MER