Sökning: "milking interval"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade orden milking interval.
1. Äggstockscystor hos mjölkkor : en jämförelse av den kliniska bilden, förekomst, och diagnostiken idag mot för 10–20 år sedan
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Äggstockscystor är en vanlig anledning till nedsatt fruktsamhet hos mjölkkor. Tillståndet uppstår till följd av en utebliven ägglossning där follikeln fortsätter att växa och blir kvarstående i äggstocken. Cystorna gör korna infertila under tiden som de finns kvar i äggstocken och kan därmed förlänga kalvningsintervallet. LÄS MER
2. Pasture related characteristics and management strategies associated with udder health in farms with an automatic milking system : impact on somatic cell count and milking frequency
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Udder health plays a central role in the dairy industry and poor udder health can entail both negative economic and animal welfare consequences as well as increased antimicrobial use. The somatic cell count (SCC, a commonly used measurement of udder health) has been observed to increase during the summer season both in Sweden and in other countries. LÄS MER
3. Robotens roll i juverhälsoarbetet : en kvalitativ studie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mastit är ett stort problem hos mjölkkor, som leder till ökad kostnad och antibiotikaanvändning samt ger produktionsförluster och försämrad djurvälfärd. För att nå en mer hållbar produktion är det viktigt att utveckla strategier för att arbeta med juverhälsan. LÄS MER
4. Determinants for milk fever An epidemiological study of Swedish dairy cows
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Milk fever is a worldwide disease, seen mainly in dairy cows. At the onset of lactation the cow is not prepared for the sudden calcium requirement, which causes a drop in the blood calcium and the cow develops hypocalcaemia. Calcium is needed for the correct function of both nerves and muscles in the body. LÄS MER
5. The production of colostrum from a feeding perspective
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Feeding good quality colostrum to newborn calves is essential to ensure their health and survival. Therefore, it is important to ensure production of enough yield and good quality colostrum in dairy farms. Some factors that have been shown to affect the quality of colostrum such as parity and time to first milking after calving. LÄS MER