Sökning: "mjölkkor"
Visar resultat 21 - 25 av 421 uppsatser innehållade ordet mjölkkor.
21. Genetiska faktorer som styr hornbildning hos kor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Denna litteraturstudie sammanställer information om vilka genetiska faktorer som styr hornbildning hos kor samt hur nedärvningsprocessen för horn, scurs och kullighet fungerar. Behornade kor medför problem som högre skaderisk, ökade veterinärkostnader och aggressiva beteenden och därför avhornas kor i animalieproduktion rutinmässigt. LÄS MER
22. Antimicrobial drug residues in milk : effect on mesophilic starter cultures
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Starter cultures have an essential role in cheese production contributing to desired acid production and formation of aroma- and flavour compounds during cheese maturation. Residues of antimicrobial drugs might reduce the activity of dairy starter cultures and subsequently cause impaired cheese quality. LÄS MER
23. Comparing crossbred and purebred dairy cows for economically important traits
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The use of dairy x dairy crossbreeding as a breeding strategy has increased in Sweden, which has led to an increase of Brown Swiss, Jersey and Montbéliarde crosses. Multiple studies have been done on Montbéliarde and Jersey crossbreds in the USA but to our knowledge, no such study has been done on Swedish data. LÄS MER
24. Tillskott av vitaminer till nyfödda dikalvar : påverkan på tillväxt och överlevnad de första 2 månaderna efter födsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Antalet dikor i Sverige har ökat de senaste åren samtidigt som antalet besättningar minskar. Att bedriva dikoproduktion innebär att korna ofta kalvar på tidig vår och går ihop med sina kalvar ute på bete under sommaren för att sedan avvänja sina kalvar på hösten. Det finns många faktorer som påverkar kalven fram till avvänjning. LÄS MER
25. Celltalet i mjölk hos svenska mjölkgetter
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Hos mjölkkor är celltalsanalyser av mjölken ett frekvent använt mått som indikator på mjölkens kvalité och kons hälsostatus. Ett ökat celltal i mjölken beror hos kor främst på juverinflammation och detta används som en indikator för juverhälsa både på individ- och besättningsnivå. LÄS MER