Sökning: "näringsanalys"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet näringsanalys.
1. Hummus : En studie i laborationskala
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER
2. Utvärdering av näringsinnehållet i björkblad på gödslad och ogödslad mark i södra Sverige
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för skog och träteknik (SOT)Sammanfattning : Skogen både som råvarukälla och koldioxid ackumulerande spelar en central roll i arbetet med att bromsa växthuseffekten, vilket har lett till ökat intresse för produktionshöjande åtgärder som behovsanpassad gödsling i granungskog. Gödslingen sker regelbundet under ungskogsfasen med givor utformade efter trädens behov och med hänsyn till kväveläckage. LÄS MER
3. A nutritional analysis on the by-product coffee husk and its potential utilization in food production : a literature study
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The aim with this study was is to give an overview on the chemical composition in the by-product coffee husk and examine its potential in food production. This was accomplished through a literature study. To give a current view on research on the subject, articles published prior to 1995 was excluded. LÄS MER
4. Undersökning av Brenneria salicis förekomst i pilar i Skåne : Är ”Watermark Disease” nära?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Bakterien Brenneria salicis lever i xylemet hos bland annat arter av Salix. Under vissa omständigheter ger den upphov till en vissnesjuka, internationellt känd som Watermark Disease. LÄS MER
5. Cultivation of Chlorella vulgaris in nutrient solution from greenhouse tomato production : a possibility to reduce nutrient levels and produce commercially interesting metabolites
Master-uppsats, SLU/Plant Breeding and Biotechnology (until 121231)Sammanfattning : The idea of using algae in different areas and exploring its possibilities is nothing new. Already in the early 1950s microalgae was explored as a possible food resource because of its high protein content. Lately there has been an increased interest in its potential for industrial use. LÄS MER