Sökning: "nutritional yield"
Visar resultat 1 - 5 av 49 uppsatser innehållade orden nutritional yield.
1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER
2. Växtnäringens betydelse i förebyggandet av svampsjukdomar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Svampsjukdomar kan orsaka stora problem och skördeförluster inom växtodlingen. Därför används fungicider för att bekämpa svamparna och skydda grödan. Fungicider kan dock vara skadliga för andra organismer och därmed störa ekosystem och den biologiska mångfalden. LÄS MER
3. Stubbhöjdens betydelse för det mekaniska spillet vid vallskörd
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Vall odlas vanligtvis antingen i renbestånd eller i blandbestånd med fleråriga baljväxter och gräsarter vilka nyttjas till slåtter eller bete. Vid skörd av vall till foder för nötkreatur är den näringsmässiga sammansättningen av stor vikt. LÄS MER
4. Improving the sensorial properties of pea protein through fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Lactic acid fermentation has been a widely used process for many years, offering nutritional and sensory benefits to plant proteins. In this study, the objective was to produce a fermented pea powder with enhanced sensory properties by combining previous research from FrieslandCampina. LÄS MER
5. Protoplast isolation and transformation in sweetpotato
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Med målet att utvärdera en mindre restriktiv teknik för genmodifiering i sötpotatis (Ipomoea batatas), både gällande ekonomiska begränsningar såväl som det tid och energi bemödande som ett sådant projekt oundvikligen påbrår, har vi arbetat flitigt med att etablera optimerade parameters för protoplast isolation och fortsättningsvis också utforskat lovande protokoll för transformation och regeneration av dessa protoplaster, för att slutligen framställa nya genotyper. Således har en extensiv litteraturundersökning av tidigare publicerade protokoll, varav explantor från sötpotatis men också relaterade arter inom Solanales ordningen har diskuterats, utfärdades varefter datan analyserades via diverse avancerade statistiska modeller. LÄS MER