Sökning: "organic meat"

Visar resultat 1 - 5 av 70 uppsatser innehållade orden organic meat.

  1. 1. Biogas Potential in the North of Sweden : Inventory and Techno-Economic Assessment of Substrates for an Increased Biogas Production in Norrbotten

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Alma Fahlén Hammar; [2023]
    Nyckelord :Biogas; anaerobic digestion; AD; Norrland; bioenergy; fossil-free; chemical engineering; Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Great investments are planned in the north of Sweden the coming years, not the least in the county of Norrbotten where the projects collectively are referred to as the green transition due to the focus on fossil-free techniques. But to be able to secure a sustainable energy supply and reach the goal set by the member states of the European Union of a carbon dioxide neutral union in 2050 the production of alternative energy sources needs to intensify. LÄS MER

  2. 2. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2023]
    Nyckelord :fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Sammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER

  3. 3. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hanna Lundberg; [2023]
    Nyckelord :lantbruk; nötköttsproduktion; livsmedelssystem; livsmedelssäkerhet; försäljningskanaler; krisberedskap;

    Sammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER

  4. 4. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER

  5. 5. Organic Electrochemical Transistors for the Detection of Xanthine

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Yunfan Lin; [2022]
    Nyckelord :Xanthine; OECT; Biosensor; PIBET-AO; Xanthine Oxidase XOD ; Xantin; OECT; Biosensor; PIBET-AO; Xantinoxidas XOD ;

    Sammanfattning : Food waste is gradually becoming a serious global issue in recent decades. It is reported that more than 1.3 billion tonnes of food consisting of around 50 % meat products are wasted every year on a global scale, while there are more than 800 million of the global population who are starving at the same time. LÄS MER