Sökning: "prognosmikrobiologi"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet prognosmikrobiologi.

  1. 1. Validering av prognosmodeller för prediktering av tillväxt för mjölksyrabakterier i rökt skinka

    Kandidat-uppsats, Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Needa Shaheen; Lina Sauer; [2014]
    Nyckelord :Förskämning; skinka; prognosmikrobiologi; mjölksyrabakterier; identifiering; hållbarhetstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : Examensarbetet utfördes på SP-Food and Bioscience (tidigare SIK-Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och anknyter till projektet DynahMat (Dynamisk Hållbarhetsdatum för Minimerat Svinn). Syftet med examensarbetet var att undersöka hur väl tillväxten av mjölksyrabakterier predikteras av tre befintliga prognosmodeller jämfört med tillväxten av naturligt förekommande mjölksyrabakterier i MA-packad rökt skinka. LÄS MER

  2. 2. Kan man fastställa hållbarheten på en maträtt med hjälp av prognosmikrobiologi?

    L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik

    Författare :Ann Isidorsson; [2009]
    Nyckelord :hållbarhet och prognosmikrobiologi. keyword: chook-chill; nyckelord: cook-chill; map; selflife and growht predictor; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Cook-chill är en tillagningsmetod utvecklad för att tillgodose konsumenternas bekvämlighetskrav på färdigmaträtter. Cook-chill är tillagning av mat i stora kvantiteter med snabb efterföljande nedkylning. Nedkylningen ska snabbt till rekommenderad temperatur, från 90 °C till 3 °C inom 90 minuter. LÄS MER