Sökning: "skinka"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet skinka.

  1. 1. Skräppost eller skinka? : En jämförande studie av övervakade maskininlärningsalgoritmer för spam och ham e-mailklassifikation

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media; Högskolan på Gotland/Avdelningen för Programvaruteknik

    Författare :Simon Bergens; Pontus Frykengård; [2019]
    Nyckelord :Maskininlärning; Spam e-mail; Textklassificering; Spam e-mailklassificering;

    Sammanfattning : Spam messages in the form of e-mail is a growing problem in today's businesses. It is a problem that costs time and resources to counteract. Research into this has been done to produce techniques and tools aimed at addressing the growing number on incoming spam e-mails. LÄS MER

  2. 2. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Engsner; [2018]
    Nyckelord :nitrat; nitrit; alternativ till nitrittillsatser; charkuterivara; korv; skinka växtextrakt; grönsaks juice pulver; eteriska oljor; rosmarinextrakt; kitosan; lysosym; bacteriociner; nisin; natriumlaktat; high hydrostatic pressure;

    Sammanfattning : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. LÄS MER

  3. 3. "Jag tycker om skinka så i Sverige är jag kristen. Det är inte så vitkigt" : En studie av nyanlända muslimska ungdomars religionsutövande och eventuella förändringar sedan flykten till Sverige.

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Malin Kaas; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Validering av prognosmodeller för prediktering av tillväxt för mjölksyrabakterier i rökt skinka

    Kandidat-uppsats, Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Needa Shaheen; Lina Sauer; [2014]
    Nyckelord :Förskämning; skinka; prognosmikrobiologi; mjölksyrabakterier; identifiering; hållbarhetstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : Examensarbetet utfördes på SP-Food and Bioscience (tidigare SIK-Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och anknyter till projektet DynahMat (Dynamisk Hållbarhetsdatum för Minimerat Svinn). Syftet med examensarbetet var att undersöka hur väl tillväxten av mjölksyrabakterier predikteras av tre befintliga prognosmodeller jämfört med tillväxten av naturligt förekommande mjölksyrabakterier i MA-packad rökt skinka. LÄS MER