Sökning: "Förskämning"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Förskämning.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of detection methods for Alicyclobacillus spp, aerobic mesophilic microorganisms and yeasts and moulds

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Ella Lagerwall; [2020]
    Nyckelord :Alicyclobacillus acidoterrestris; fruit juice; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : For the fruit juice industry, control of microbial growth is important to keep a high quality and safety of products. Several kinds of microorganisms are important to consider. This project focused on Alicyclobacillus spp. LÄS MER

  3. 3. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder innehållande produkter från fjäderfä åt hund

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lovisa Staaf Hästö; [2018]
    Nyckelord :färskfoder; BARF; Salmonella; Campylobacter; Enterobacteriaceae; Clostridium perfringens;

    Sammanfattning : Färskfoder och BARF ”ben och rå föda” har utvecklats till att bli ett allt mer populärt utfodringsalternativ för hundar. Dess användning är dock även associerad med viss debatt då icke värmebehandlade köttprodukter kan vara förenade med en ökad förekomst av bakterier, jämfört med övriga kommersiella utfodringsalternativ. LÄS MER

  4. 4. Produktutveckling miljöteknik : Framtagning av produkt som varnar vid förskämning av mjölk

    M1-uppsats, Mälardalens högskola/Innovation och produktrealisering

    Författare :Evelina Edström; Martin Hillström; [2017]
    Nyckelord :bakterier; mjölk; mätning; produktutveckling;

    Sammanfattning : The aim of the thesis, industrial product design PPU304, is to develop a new product that will reduce food waste of dairy products in households. The main objective is that the product will be able to measure and signal when the milk has expired. LÄS MER

  5. 5. Parametrisering av förskämningsmodeller

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Anton Forsberg; Erik Haglund; [2015]
    Nyckelord :Parametrisering; Förskämning; Modeller; Mjukvaruutveckling; Matematik; Design science;

    Sammanfattning : Dynahmat är ett projekt inom vilket matematiska modeller används för att predicera ettflertal olika livsmedels förskämningstid förutsatt aktuella miljötemperaturer, vilka uppmätsav sensorer. I detta examensarbete behandlas parametrisering av dessa förskämningsmodeller,med målet att alla livsmedels modeller ska följa en gemensam grund som kan tillämpasför att skapa nya instanser av förskämningsmodeller. LÄS MER