Sökning: "rödklöverensilage"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet rödklöverensilage.

  1. 1. Rödklöverensilage till suggor : effekter på produktion, reproduktionsorgan, grisningsbeteende och grisningsförlopp

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Sandra Edvardsson; [2023]
    Nyckelord :sugga; rödklöverensilage; fytoöstrogener; isoflavoner; grisningsförlopp; grisningsbeteende; produktion; reproduktionsorgan;

    Sammanfattning : Målet med studien var att undersöka effekterna av en rödklöverdiet rik på fytoöstrogener på suggor i smågrisproduktion med avseende på produktion (kullstorlek, antal levande födda kultingar, antal dödfödda kultingar, antal stenfoster och kultingarnas födelsevikt), reproduktionsorgan, grisningsförlopp och grisningsbeteende. Totalt ingick 21 renrasiga yorkshiresuggor i studien och delades med hjälp av matchning med avseende på kullnummer och omgång in i två grupper med 12 suggor i kontrollgruppen och 9 suggor i behandlingsgruppen. LÄS MER

  2. 2. Fytoöstrogener i rödklöver och dess effekter hos grisar och idisslare

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Desirée Kristiansson; Linda Larsson; [2022]
    Nyckelord :Rödklöver; fytoöstrogener; reproduktion; idisslare; suggor;

    Sammanfattning : Att ge grovfoder till grisar är positivt då det bidrar till sysselsättning och därmed minskad stress. Den grövre strukturen med fiber är bra för fodersmältningen och minskar därför även risken för magsår. LÄS MER

  3. 3. Intensively processed silage using Bio-extruder : effects on gas production and forage digestibility

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emma Elgemark; [2019]
    Nyckelord :digestion rate; timothy; red clover; gas production; NDF digestibility; extruder Abstrac;

    Sammanfattning : The dairy cow requires a high feed intake to maintain a high milk production and forage is a crucial component in dairy cows diet. Forage stimulates chewing activity and rumination which contributes to a normal and effective rumen function. LÄS MER

  4. 4. Chicory and red clover silage to growing/finishing pigs and its influence on pigs' behaviour

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Janina Nihlstrand; [2016]
    Nyckelord :pig behaviour; silage; social interactions; time budget;

    Sammanfattning : Even though roughage is a part of the natural diet for pigs, the majority of today’s pigs do not have access to it. The time the pigs in modern production system spend on eating is very short, it could be as little as 15 minutes per day. This could lead to digestive or behavioural problems. LÄS MER

  5. 5. Feed intake, in vivo digestibility and protein utilization of grass, red clover and maize silages in sheep

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Elisabeth Saarsoo; [2015]
    Nyckelord :grass; maize; red clover; silage intake; digestibility; protein utilization; sheep;

    Sammanfattning : Sheep in Sweden are usually fed grass/clover forage supplemented with concentrate during the winter season. Red clover forage fed to ruminants has shown to increase dry matter (DM) intake and give a lower in vivo DM digestibility compared to grass forage. LÄS MER