Sökning: "sensoriskt test"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden sensoriskt test.
1. Det sensoriska konsumenttestet av kött- och vegoburgare som alla väntat på : Ett sensoriskt konsumenttest genomfört på kock - och sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Normalvärden för sensorisk neurografi på n. medianus med stimulering proximalt och registrering från digitorum III
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Nervus medianus är armens mittersta nerv med både efferenta och afferenta nervfibrer. För att undersöka perifera nerver används neurografi. N. medianus sensorik går att undersöka både ortodromt och antidromt där den antidroma metoden framförallt används vid karpaltunnelsyndromfrågeställning. LÄS MER
3. Saltreduktion genom upplevd och associerad multisensorik : konsumenters upplevelse av sälta i livsmedel genom ett hemtest samt en enkät
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : I Sverige äter vi ca 11 g salt per dag, vilket är dubbelt så mycket som rekommenderat. Eftersom ett för högt saltintag innebär risker för hälsan, har livsmedelsföretag i ett Vinnovafinansierat projekt, på uppdrag av Regeringskansliet, gått ihop för att ta fram metoder för saltreduktion, bland annat en så kallat multisensorisk verktygslåda. LÄS MER
4. Perifer nervpåverkan av måttlig fysisk aktivitet : En studie om huruvida fysisk aktivitet har någon påverkan på de perifera nervernas funktion, mätt med elektroneurografi.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Elektroneurografi används för att bedöma nervfunktion och påvisa patologiska förändringar i det perifera nervsystemet. Det är en metod känslig för störningar och registreringarna kan påverkas av temperaturen i huden och underliggande vävnad, då värme ökar de perifera nervernas nervledningshastighet. LÄS MER
5. Screening of starter cultures for oat-based non-dairy yoghurt
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In this project a selection of different starter cultures was used to ferment oat-based yoghurt made with different plant proteins. The fermentation capacity of the starter cultures was investigated by continuous monitoring of the pH during the fermentation process of the yoghurts. LÄS MER