Sökning: "slaktkyckling"
Visar resultat 6 - 10 av 36 uppsatser innehållade ordet slaktkyckling.
6. Har alla djur samma förutsättningar till god välfärd? : En jämförande studie mellan slaktkycklingars och slaktgrisars välfärd under transport till slakteri.
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Every year 107 million broilers and 2,6 million pigs are transported for slaughters in Sweden. During transport, the animals can be exposed to adverse climatic conditions, congestion, fatigue, hunger, aggression and shock which can cause thermal discomfort, breathing difficulty and pain. LÄS MER
7. Värmetak för vila hos slaktkycklingar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Inom dagens svenska slaktkycklingproduktion hålls kycklingarna ofta i mycket stora grupper som kan bestå av upp till 100 000 individer på samma yta och utmaningarna för kycklingarna är många. Djurdensiteten kan uppgå till 36 kg/m2 golvyta och stallet var ljust i omkring 18timmar i sträck med endast 6 mörka timmar per dygn. LÄS MER
8. Kassationer vid slakt i svensk slaktkycklinguppfödning
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Konsumtion av kött från slaktkyckling ökar stadigt i Sverige, bl.a. på grund av hälsotrender, men även till följd av förhållandevis lågt pris och hög tillgänglighet. För att säkerhetsställa en god livsmedelsäkerhet granskas slaktkroppar som ska bli livsmedel på slakterierna. LÄS MER
9. Beteende hos ekologiska slaktkycklingar – jämförelse mellan två långsamväxande hybrider
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Det finns idag flera djurvälfärdsproblem i den konventionella slaktkycklingsindustrin. En stor del av dessa problem har uppkommit till följd av slaktkycklingarnas snabba tillväxt som bland annat leder till rörelsestörningar och inaktivitet hos kycklingarna, vilket i sin tur kan ge sekundära problem såsom hudlesioner och andra skador. LÄS MER
10. Kan bakteriofager användas för att reducera nivån av Campylobacter hos slaktkyckling?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Campylobacter spp. är den vanligaste livsmedelsburna bakterien att orsaka sjukdom hos människa i Sverige och i EU. Bakterien orsakar problem som diarré, magont, kräkningar, illamående, feber och huvudvärk men kan också leda till allvarligare komplikationer som reaktiv artrit. LÄS MER