Sökning: "slu kött"
Visar resultat 1 - 5 av 207 uppsatser innehållade orden slu kött.
1. Användning av kalvningssystem i svensk dikalvsproduktion
Master-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Dikons uppgift är att föda upp friska kalvar som växer och producerar bra kött. Inhysning och skötselrutiner kring kalvning är därför en central del dikalvsproduktionen för att ge kalven en bra start i livet. LÄS MER
2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
3. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER
4. Åtta lantbrukares syn på mervärdet av Sveriges antibiotikastrategi : en kvalitativ studie om mjölk- och grisproducenters uppfattning om mervärde, ekonomi och framtid kring Sveriges antibiotikastrategi
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Sverige skrev historia genom att vara det första landet i världen med att sätta stopp för antibiotika i tillväxtfrämjande syfte. Först 20 år senare genomförde EU samma regelverk i resterande länder i EU. LÄS MER
5. Rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Syftet med denna rapport är att undersöka rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn, kolorektalcancer och tillagningsmetod. Rapporten är en litteraturstudie, där ett flertal databaser använts. LÄS MER