Sökning: "Kokbok"

Visar resultat 6 - 10 av 20 uppsatser innehållade ordet Kokbok.

  1. 6. Smoothieböcker är bara för kvinnor. En diskurs- och semiotisk analys av sju framsidor på smoothieböcker

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Ida Blychert; [2018]
    Nyckelord :femininitet; genus; hälsa; kokbok; smoothieböcker; typografi; femininity; gender; health; cookbook; feminine; smoothie recipe books; typography;

    Sammanfattning : I denna uppsats analyseras sju stycken framsidor på smoothieböcker publicerade mellan år 2007 och 2016. Syftet är att undersöka hur dessa riktar sig till en kvinnlig målgrupp genom sin formgivning. Uppsatsen grundar sig i ett genusvetenskapligt perspektiv som kompletteras med teorier kring semiotik, färg, typografi och bild. LÄS MER

  2. 7. Italiensk mat på svenska - Om pragmatisk anpassning av kulturspecifika begrepp i en italiensk kokbok

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Översättarutbildningen

    Författare :Charlotte Lindholm; [2017]
    Nyckelord :mat; Kokböcker; Il cucchiaio d’argento; kulturspecifika begrepp; Diskursmarkörer; Språkpragmatik; funktionell översättningsstrategi; explicitering; komplettering; etablerade namnvarianter; Languages and Literatures;

    Sammanfattning : Denna magisteruppsats baseras på översättningen av fyra avsnitt ur den senaste utgåvan av den italienska kokboken Il cucchiaio d’argento (2016). Syftet med uppsatsen har varit att belysa de svårigheter som kan uppstå vid överföring av kulturspecifika begrepp från ett italienskt matsammanhang till ett svenskt. LÄS MER

  3. 8. Kokboken - utgivning, inriktning och uttryck under 40 år

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för bokhistoria

    Författare :Maria Bonde; [2017]
    Nyckelord :bokhistoria; kokböcker; matlagning; Vår kokbok; bokmarknad; textsociologi; deskriptiv bibliografi; analytisk bibliografi; bookhistory; cookbooks; cooking; bookmarket; text sociology; descriptive bibliography; analytical bibliography; History and Archaeology;

    Sammanfattning : Sedan 1970-talet har antalet kokböcker ökat markant på den svenska bokmarknaden. Undersökningen tittar närmare på hur kokboken förändrats i fråga om utgivning, inriktning och uttryck under perioden 1976-2015. Detta innefattar också en strävan efter att söka förstå vad som kan ha föranlett den kraftiga expansionen. LÄS MER

  4. 9. E Cookbook : A Guide to Modern Cooking

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)

    Författare :Sanna Nordin; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This is a Critical Design project that focuses on E-number additives in food. The aim is not to criticise the use of these additives, but rather to encourage consumers to question the industries that use them. This project is based on research in the purpose and manufacturing of additives. LÄS MER

  5. 10. MATematik

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

    Författare :Ruth Skalin; Julia Rapp; [2015]
    Nyckelord :bakning; recept; matematik; imitativt resonemang; kreativt resonemang; praktisk matematik;

    Sammanfattning : Denna studie syftar till att undersöka hur motivation och kreativitet tar sig uttryck i matematikundervisningen i lågstadiet. Produkten är en kokbok med recept som formulerats matematiskt. För att få en uppfattning av hur behovet av vår produkt kan se ut i verksamheten har vi intervjuat tre lärare. LÄS MER