Sökning: "Cholesterol"
Visar resultat 11 - 15 av 126 uppsatser innehållade ordet Cholesterol.
11. Evaluating targeted combination therapies in EGFR wild-type non-small-cell lung cancer using mass spectrometry-based proteomics
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för immunteknologiSammanfattning : Survival for non-small cell lung cancer (NSCLC) patients has been significantly improved by epidermal growth factor receptor (EGFR) tyrosine kinase inhibitors (TKIs) in patients with EGFR mutations. However, certain subpopulations of NSCLC patients with EGFR wild-type (wt) status have been shown to also respond to EGFR-TKIs. LÄS MER
12. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
13. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
14. Att behandlas för hyperlipidemi : En allmän litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Hyperlipidemi är ett medicinskt tillstånd som innebär förhöjda nivåer av kolesteroloch triglycerider i blodet. Det är en komplex interaktion av cellulära och molekylära processersom styr kroppens lipidmetabolism. Faktorer som livsstil, kost och ärftliga faktorer spelar en avgörande roll i dess utveckling. LÄS MER
15. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER