Sökning: "Fenoliska Antioxidanter"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Fenoliska Antioxidanter.

  1. 1. Method Development for Analysis of Antioxidants for Use in Areas Sensitive to Discoloration and of High Molecular Weight UV-Stabilizers

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :David Camaj; [2022]
    Nyckelord :Phenolic Antioxidants; UV-Stabilizers; Analysis Method development; Capillary Electrophoresis; MALDI-TOF; Fenoliska Antioxidanter; UV-stabilisatorer; Analysmetodutveckling; Kapillärelektrofores; MALDI-TOF;

    Sammanfattning : Vanliga fenoliska antioxidanter som används i polymerer orsakar färgändringar i polymeren. Detta arbete berör antioxidanter med jämförelsevis begränsad färgändring, med fokus på att utveckla metoder för analys av dessa. UV-stabilisatorerna UV2, UV5, UV1, UV4, UV3 och UV6 är också inkluderade i detta arbete. LÄS MER

  2. 2. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes

    Master-uppsats, KTH/Glykovetenskap

    Författare :Teodóra Gál; [2020]
    Nyckelord :pectin; subcritical water extraction; apple pomace; phenolic compounds; antioxidant activity; pektin; extraktion med subkritiskt vatten; äpple press; fenoliska ämne; antioxiderande aktivitet;

    Sammanfattning : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. LÄS MER

  3. 3. Innehåller stressad spenat mer antioxidanter?

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Sofia Roos; [2012]
    Nyckelord :spenat; Spinacia oleracea; antioxidanter;

    Sammanfattning : I dagens samhälle är hälsosam mat ett hett ämne. Allmänhetens intresse och kunskap gör att efterfrågan på nyttigare livsmedel ökar. Till följd av det undersöks det idag om det går att stressa växter för att få fram nyttigare livsmedel. Spenat är en av dessa grödor. LÄS MER

  4. 4. Extraktion av polyfenoler från pressrester av röda vindruvor

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen Ingenjörshögskolan

    Författare :Behroz Haidarian; Christina Lidborg; [2011]
    Nyckelord :antioxidants; polyphenols; grape pomace; winery waste; extraction;

    Sammanfattning : Antioxidanter är kemiska ämnen som är kapabla till att förhindra oxidation av andra molekyler. Dessa ämnen återfinns i djur- och växtriket och tycks ha en skyddande effekt på cellvävnad genom att motverka skadliga oxidativa reaktioner. LÄS MER