Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från automater : en kontroll av verksamheters hygienrutiner

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Marta Marciniak; [2022]
    Nyckelord :provtagning; mikrobiologi; rengöring; vatten; vattenautomat; barpistol;

    Sammanfattning : Mikrobiologiska föroreningar av dricksvatten är globalt den allvarligaste risken för människors hälsa (World Health Organisation WHO, 2004). Den här studien genomfördes som en del av ett tillsynsrelaterat provtagningsprojekt om mikrobiologisk kvalitet på is från ismaskiner och vatten från barpistoler/vattenautomater hos livsmedelsverksamheter i Alingsås kommun. LÄS MER

  3. 3. Food hygiene knowledge, attitudes and practices of food handlers in Bangladeshi homes

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Rubab Tarannum; [2021]
    Nyckelord :Food hygiene; knowledge; attitude and practices KAP ; Food handlers; food safety; climate change; diarrhea; food-borne illness.;

    Sammanfattning : Background Food handlers knowledge and related attitude and practices towards food hygiene plays a significant role in reducing food-borne disease, which represents a growing concern for public health interest. Aim To explore the knowledge, attitudes and practices of food hygiene among food handlers in Bangladeshi homes located in urban areas exposed to climate change. LÄS MER

  4. 4. Water consumption of cats (Felis catus) : a literature-based project with some preliminary data from a pilot study

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Faria Alipourmazandarani; [2021]
    Nyckelord :ethology; owner; food; housing; indoor; outdoor; questionnaire;

    Sammanfattning : The main objective of this project was to investigate water intake habits of Swedish cats. A survey undertaken in this research include information of age, breed, health and food type of cats and correlate that to the 5-day trial of measuring water intake of cats from the water bowl (by weighing the water bowl twice a day). LÄS MER

  5. 5. iTAL - Takeaway without the waste

    Master-uppsats, Lunds universitet/Industridesign

    Författare :Charles Kumor Parker; [2021]
    Nyckelord :Arts and Architecture; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Packaging of fast food and take-out food involves a significant amount of material that ends up in landfills, recycling and litter. This is because the packaging is designed only for a single-use. There’s no future in single-use products and that includes single-use takeaway packaging. LÄS MER