Sökning: "Hotell - och restaurangprogrammet"

Visar resultat 26 - 30 av 45 uppsatser innehållade orden Hotell - och restaurangprogrammet.

  1. 26. Fackprovets vara eller icke vara

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Örjan Ullberg; [2009]
    Nyckelord :Hotell- och restaurangprogram; Fackprov;

    Sammanfattning : Ullberg, Örjan (2009). Fackprovets vara eller icke vara. Fackprovets betydelse för eleven, näringslivet och skolan inom gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram. (The occupational tests to be or not to be. LÄS MER

  2. 27. Är APU-handledaren den förväntade pedagogen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Jonas Ahlsgård; [2009]
    Nyckelord :APU; Handledare; Samverkan; Hotell restaurangprogrammet;

    Sammanfattning : På Hotell & restaurangprogrammet likt de flesta yrkesförberedande gymnasieprogram, är den arbetsplatsförlagda utbildningen (APU) ett väsentligt inslag i undervisningen. Detta innebär att eleverna under totalt femton veckor förlägger sin utbildning på en arbetsplats. LÄS MER

  3. 28. Förväntad och upplevd kunskap : En enkätstudie bland elever på Hotell- och Restaurangprogrammet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Estetisk-filosofiska fakulteten

    Författare :Salvatore Ingletto; [2009]
    Nyckelord :Expectations; knowledge; education content; Hotel- and Restaurant program; Förväntningar; kunskap; utbildningsinnehåll; Hotell- och Restaurangprogrammet;

    Sammanfattning :  The purpose with my study was primarily to illuminate the students' expectations on gained knowledge during their studies at the upper secondary school Hotel- and Restaurant program, and to what extent these expectations were fulfilled. Secondarily, the purpose was to compare the students' expected and perceived knowledge with the program goals set by the Swedish government and the knowledge requirements expressed in a pilot study made by the Education council of the Hotel and restaurant business (UHR, 2007). LÄS MER

  4. 29. ett yrke- ett lärande- en identifikation

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Katarina Hörlin Hartmann; Ulrika Wenster; [2009]
    Nyckelord :yrkeslärare; läraridentitet; yrkessocialisation;

    Sammanfattning : Avsikten med vår studie har varit att undersöka vilken yrkesroll eller vilka yrkesrollernågra yrkeslärare på Hotell- och restaurangprogrammet kan identifiera sig med samtvad som ligger till grund för denna identifiering. Dessutom har vi velat ta reda påmöjligheten att kombinera tidigare yrkesidentitet med läraridentiteten. LÄS MER

  5. 30. Redo för anställningsbarhet efter gymnasiets Hotell & Restaurangprogram. En undersökning om hur arbetsgivare och utbildare ser på gymnasieelevers anställningsbarhet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Lärarutbildningen (LUT)

    Författare :Mikael Rosell Nilsson; [2009]
    Nyckelord :Hotell; Restaurang; Anställningsbarhet; Personlighet; Fallenhet; Intresse; Kunskap;

    Sammanfattning : Hotell & Restaurangprogrammet på gymnasiet är en yrkesförberedande utbildning och ger eleverna grundläggande fackkunskaper inom kök och servering. Som utbildare skall vi förutom att förmedla fackkunskaper också förmedla en förståelse för hur det ser ut på en arbetsplats och vad som förväntas av eleverna på arbetsmarknaden och bedöma detta. LÄS MER