Sökning: "Isoelectric focusing"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Isoelectric focusing.

  1. 1. ANALYS AV FRI KAPPAKEDJA I CEREBROSPINALVÄTSKA SOM MARKÖR FÖR INTRATEKAL IMMUNGLOBULINSYNTES

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Zeinab Abu Saleh; [2022]
    Nyckelord :free kappa chain; immunoglobulin production; inflammatory nerve diseases; intrathecal IgG synthesis; isoelectric focusing; nephelometry; fri kappa kedja; immunglobulinproduktion; inflammatoriska nervsjukdomar; Intratekal IgG syntes; isoelektrisk fokusering; nefelometri;

    Sammanfattning : En förhöjd produktion av fria kappakedjor (KFLC) i serum observeras vanligen vid inflammatoriska processer och vid autoimmuna sjukdomar. En överproduktion av fri kappakedja utgör en markör för intratekal immunglobulinproduktion i centrala nervsystemet (CNS) vilket kan ofta ses vid multipel skleros och andra inflammatoriska nervsjukdomar. LÄS MER

  2. 2. Validation of anti-cytokeratin antibodies used in rapid cancer diagnostics by isoelectric focusing and QCM technology

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Biokemi

    Författare :Reneh Kostines; [2021]
    Nyckelord :IEF; Isoelectric focusing; QCM; Attana; Cytokeratin; Keratin; Attana; Anti-cytokeratin; cancer; UBC; IDL; epithelial carcinomas; Antibody validation; Biosensor; Biosensors;

    Sammanfattning : Antibodies are Y-shaped proteins. In the human body, antibodies areproduced by plasma cells, mainly T and B cells which are included inthe adaptive immune system. The production of antibodies is stimulatedby antigens. The binding between an antigen-specific antibody and itsantigen can be like the interconnect between a lock and a key. LÄS MER

  3. 3. Alternativa tillsatser för stabiliseringsmedlen di- och trifosfat E450/E451 i Kronfågels produkt Salladskyckling

    Master-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Jennie Björk; [2010]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Det har förekommit en debatt i bland annat media de senaste åren om tillsatser och dess nytta eller risk inom livsmedelsindustrin. Det finns även undersökningar på att konsumenterna inte längre önskar tillsatser i livsmedlen. LÄS MER

  4. 4. Analysis of soybean-proteins (Glycine max) by two-dimensional electrophoresis and MALDI-TOF

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lena Olken; [2006]
    Nyckelord :soybean-proteins; soybean allergy; glycinin; β-conglycinin; soybean agglutinin; trypsin inhibitor; two-dimensional electrophoresis;

    Sammanfattning : Food allergy is a growing problem in the world today, which makes it important to find out which proteins in food that causes allergic reactions. Soybeans are one of the most common food allergens in many countries and little is known about it allergenic properties. There are about 15 known soybean-proteins that have been shown to be allergenic. LÄS MER