Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Balancing Demand and Supply Planning in the Food Supply Chain : Insights from a Dairy Industry Case Study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Jennifer Laktena; [2023]
    Nyckelord :Food Supply Chain; Demand Management Demand Planning; Supply Planning; Forecast; Promotion activities; Livsmedelsförsörjningskedjan; Efterfrågehantering; Efterfrågeplanering; Försörjningsplanering; Prognos; Kampanj;

    Sammanfattning : Globalization and increasing demand for a variety of food products have contributed to challenges within the food industry (Zhu et al, 2018). The Food Supply Chain, FSC, involves several processes from production to distribution, involving actors from all the different steps in the network (Rohmer et al., 2018). LÄS MER

  2. 2. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Fredrik Klein; [2022]
    Nyckelord :waste; inventory; production; food; quality;

    Sammanfattning : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. LÄS MER

  3. 3. Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Jonas Karlsson; Cecilia Eken; [2006]
    Nyckelord :kritiska punkter.; organisationsintegration; informationsteknologisk integration; livsmedelsförsörjningskedjor; Produktsäkerhet; spårbarhet; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : .Sammanfattning Titel: Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv Författare: Cecilia Eken Jonas Karlsson Handledare: Carl-Henric Nilsson, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet Fredrik Nilsson, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds Tekniska Högskola Christina Skjöldebrand, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds tekniska Högskola Torgny Nyholm, General Manager Food, Schenker AB Problemställning: Vilka, för produktsäkerheten och spårbarheten, kritiska punkter finns det inom den studerade livsmedelsförsörjningskedjan? Hur bör de kritiska punkterna bäst hanteras/åtgärdas/förbättras? Syfte: Syftet med examensarbetet är att utvidga begreppet kritiska punkter, från att enbart fokusera på produktsäkerhet, till att även innefatta för spårbarheten kritiska punkter i informationsflödet samt relationerna företagen emellan. LÄS MER