Sökning: "Matleverans"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet Matleverans.

  1. 1. Utveckling av en behållare för matleveranser med drönare

    M1-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Olle Aronsson; Tanios Toufic Trad; [2023]
    Nyckelord :Drones; Food-containers; Innovation and design; Mechanical engineering; Product development; Drones; Machine design; CAD; Creo Parametric; FEA-analysis; Drönare; Behållare för matleverans; Innovation och Design; Maskinteknik; Produktutveckling; Maskinkonstruktion; CAD; CREO Parametric; Finita elementmetoder;

    Sammanfattning : Detta arbete kommer att fokusera på att ta fram och utforma en monterbar behållare för drönare så att de ska kunna användas för att leverera matvaror snabbt vid behov och med hänsyn till befintliga drönares kapacitet. I framtagningsprocessen så kommer de karaktäristiska punkterna för en strukturerad och faktabaserad utformning av en produkt att tillämpas vilket innefattar en identifiering av mål utifrån ett behov som produkten ska uppfylla och en faktainsamling av behovets karaktär och befintliga tekniska lösningar på liknande problem. LÄS MER

  2. 2. Digitala matleveransplattformar, restaurangers vänner eller fiender? : Risker med digitala matleveransplattformar och metoder för att hantera dessa

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Ida Svennson; Cornelia Oskarsson; [2022]
    Nyckelord :PDE; platform dependent entrepreneurs; FDA; Plattform; matleveransplattform; plattformsstrategi; restaurang; restauranger; startegi;

    Sammanfattning : Bakgrund och problemformulering: Plattformsstrategier har blivit ett allt vanligare fenomen och i dagsläget är flera av världens största företag plattformsföretag. Digitala plattformar för beställning och leverans av mat är en typ av plattformar som ökat markant de senaste åren, speciellt i och med covid-19 pandemin då restaurangbranschen fick helt nya förutsättningar. LÄS MER

  3. 3. Restaurangen och Foodora – en överlevnadsstrategi under Covid-19 : En fallstudie på hur matleverans-appar påverkar företags förmåga att bevara och skapa kundrelationer

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Gabriel Hansson; [2022]
    Nyckelord :Restaurang; Outsourcing; Kundrelationer; Foodora;

    Sammanfattning : Studien undersöker hur restaurangers kundrelationer påverkas vid outsourcing till matleverans-appar. Studien fokuserar både på ackvisition av kunder samt hur relationen till kunder förändras vid samarbetet. LÄS MER

  4. 4. Plattformar för matleverans med drönare

    Magister-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :JOHN BERGEVALD; VINCENT ERIKSSON; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Uppdragsgivaren Aerit har utvecklat en drönare de vill använda för leveranser av mat. Följande rapport presenterar arbetet som utförts för att skapa två leveransplattformar ämnade åt detta syfte. LÄS MER

  5. 5. Roadblocks Hindering a Fossil-Free Stockholm : Research of the Impact of Food Delivery Technology

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Amel Björkbom; Kimberly Nguyen; [2021]
    Nyckelord :Last-Mile; OFD; Fossil-Free transport;

    Sammanfattning : Online food delivery (OFD) services have become increasingly popular and accessible, allowing customers to choose between a wide range of restaurants conveniently, compare meals and prices effectively, and arrange the delivery of the meal immediately. Thus, the number of last-mile online food deliveries has increased, creating challenges for urban cities. LÄS MER