Sökning: "Omega 3 fatty acids"
Visar resultat 1 - 5 av 50 uppsatser innehållade orden Omega 3 fatty acids.
1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER
2. Effekten av omega-3 på Dry Eye Disease : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för medicin och optometri (MEO)Sammanfattning : Syfte. Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka om orala tillskott av omega-3 har någon effekt på torra ögon. Metod. Den här litteraturstudien baserades på fem utvalda artiklar som söktes fram via sökmotorn Pubmed den 28 mars. LÄS MER
3. Aquaculture and its effect on the wild fish resource in a Swedish lake : An evaluation of changes in fat content, protein content and trophic niche
Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Fish is nutritious and important as a food source for many people. It contains high levels of protein, important omega-3 fatty acids as well as micronutrients. For a sustainable fish consumption, aquaculture is needed but it can affect nearby ecosystems in many ways. LÄS MER
4. Is omega-3 from algae a good substitute to fish oil – in human nutrition?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Polyunsaturated fatty acids have been proven to be important for human health, especially the omega 3 and 6. Humans cannot synthesise these fatty acids by themselves and need therefore to get them from external sources. Omega-6 is found in many different foods, such as flaxseeds, walnuts, and vegetable oils. LÄS MER
5. Wild boar (Sus scrofa) meat quality : a study of the homogeneity of wild boar meat quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The food industry is constantly adapting and is to a large extent shaped by the desires of its consumers. Consumer food desires are dictated by a variety of reasons such as nutrition or taste. LÄS MER