Sökning: "Ph värdet"
Visar resultat 16 - 20 av 103 uppsatser innehållade orden Ph värdet.
16. Sinperiodens inverkan på nästkommande laktation : hur vanliga produktionssjukdomar kan förbyggas
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I takt med att avkastningen hos mjölkkor ökat på grund av förbättrade avelsstrategier och bättre management har också produktionssjukdomarna fortsatt vara närvarande, framför allt vid tiden runt kalvning. Vid denna tid är kon extra utsatt på grund av att hon ofta drabbas av negativ energibalans vilket kan leda till fysiologiska och biokemiska förändringar i kroppen. LÄS MER
17. Olika oorganiska kvävekällors effekt på blåbärsplantors tillväxt
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Blåbärsproduktion har ökat i Sverige under 2010-talet, och av de många olika arter av blåbär som finns är det främst Vaccinium corymbosum som odlas. Odlingen kräver näringstillförsel, där kvävet har en viktig roll att spela. LÄS MER
18. Optimering av process för tillverkning av protein-nanofibriller
Kandidat-uppsats, KTH/Tillämpad fysikalisk kemiSammanfattning : Under flera månaders tid har ett kandidatexamensarbete utförts med syftet att optimera produktionen av protein-nanofibrer av vassleproteinisolat. Vassleproteinisolat består till stor del av proteinet β-laktoglobulin. Detta protein kan under upphettning bilda nanofibrer i sur miljö. LÄS MER
19. Grundläggning av ny bro på postglacial lera i Uppsala
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)Sammanfattning : I detta examensarbete har en geoteknisk utredning utförts för att bedöma ifall grundläggning aven bro över Fyrisån i Uppsala kan utföras på enklaste sätt, genom plattgrundläggning. Arbetethar grundats på att undersöka hur grundläggningen styrs av den postglaciala lerans tekniskaegenskaper. LÄS MER
20. Variation in Swedish bovine raw milk from 1995 to 2020 : focus on composition and properties
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The composition and properties of Swedish bovine raw milk are influenced by several factors which have varied over the last 25 years. Factors influencing milk quality include: bovine breed, stage of lactation, type of feed, and climate. LÄS MER