Sökning: "Phadia 250"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Phadia 250.
1. Kan hemprovtagning ge likvärdiga resultat som sedvanlig provtagning vid analys av F-Kalprotektin med Phadia?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Kalprotektin är ett protein som bygger upp 60 % av neutrofila granulocyters granula. Vid inflammationer i tarmen vandrar neutrofila granulocyter ut genom mukosan och följer med faeces ut ur kroppen. LÄS MER
2. Verifiering av EliA-metoden för analys av reumatoid faktor IgM och anti-CCP IgG
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/HHJ, Avd. för naturvetenskap och biomedicinSammanfattning : Reumatoid artrit (RA) är den vanligaste autoimmuna sjukdomen och prevalensen är 0.5-1.0% av populationen i industriella länder. Diagnos av RA sker bland annat genom analys av markörerna reumatoid faktor (RF) samt antikroppar mot cykliskt citrullinerad peptid (anti-CCP). LÄS MER
3. Metodjämförelse mellan Immulite® 2000 XPi och Phadia® 250 för analys av IgE-antikroppar i serum : En studie med avseende på IgE-medierad allergi
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Allergi förekommer hos cirka 20 % av befolkningen i Sverige. Av de 20 % bedöms 40 % vara allergiska mot pollen. Allergi uppstår då en individ upprepade gånger exponeras för ett allergiframkallande ämne sk allergen. IgE-antikroppar bildas och binder till basofila granulocyter och mastceller. LÄS MER
4. Verifiering och analys av anti-dsDNA antikroppar med instrumentet Phadia 250
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Autoantikroppar är antikroppar som attackerar en individs egen vävnad. Riktas dessa mot antigener från cellkärnan kallas de för ANA. Exempel på dessa är anti-dsDNA antikroppar som associeras med sjukdomen SLE. LÄS MER
5. Jämförelse mellan olika serologiska markörer för diagnostik av celiaki
Kandidat-uppsats, Institutionen för naturvetenskap, NVSammanfattning : Celiaki är en kronisk autoimmun överkänslighetssjukdom mot proteinet gluten. Gluten förekommer i vete, korn, råg och havre. Sädesslagen innehåller olika prolaminer, vilka gemensamt benämns för gliadin. Autoantigenet utgörs av enzymet vävnadstransglutaminas (tTG). LÄS MER