Sökning: "Protein Properties"

Visar resultat 1 - 5 av 283 uppsatser innehållade orden Protein Properties.

  1. 1. Möjligheterna för återvinning eller återanvändning av kaseinfekterad betong

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Merve Pektas; [2023]
    Nyckelord :Hållbarhet; sjuka hus; återvinning; kasein; betong;

    Sammanfattning : Kvarteret Silverskopan som ligger i centrala Stockholm har sedan länge haft problem med fukt i fastigheterna. De mätningar som gjorts har visat tydliga resultat på höga fukt- och kaseinhalter.  Kasein är ett protein som finns i mjölkprodukter och är ofarligt när det förekommer i torr miljö. LÄS MER

  2. 2. Randomized Diagonal Estimation

    Master-uppsats, KTH/Matematik (Avd.)

    Författare :Niclas Joshua Popp; [2023]
    Nyckelord :Diagonal estimation; randomized numerical linear algebra; low-rank approximation; matrix functions; Diagonalestimering; randomiserad numerisk linjär algebra; lågrankad approximation; matrisfunktioner;

    Sammanfattning : Implicit diagonal estimation is a long-standing problem that is concerned with approximating the diagonal of a matrix that can only be accessed through matrix-vector products. It is of interest in various fields of application, such as network science, material science and machine learning. LÄS MER

  3. 3. Effects of mixed surfactant system on chemical and physical stability of human growth hormone

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Karnsinee Viriyayudhakorn; [2023]
    Nyckelord :human growth hormone; surfactant; refolding; protein stability; physical degradation; chemical degradation; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In protein formulation, addition of surfactants is commonly executed to enhance product stability and shelf-life. The reason is that surfactants can protect proteins against surface-induced aggregation. However, the interaction between surfactant and protein depends on the type of surfactant used. LÄS MER

  4. 4. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Johanna Forss; [2023]
    Nyckelord :etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Sammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER

  5. 5. Characterization of Antigenic Properties of Two Immunogenic Proteins of Streptococcus pneumoniae 

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi

    Författare :Mawj Jasimalsalih; [2023]
    Nyckelord :Immunogenic Proteins; PrsA; MalX; Membrane Vesicles; Protein Properties; Streptococcus pneumoniae virulence factors;

    Sammanfattning : The bacterium Streptococcus pneumoniae (pneumococcus), is considered to be a leading cause of morbidity and mortality globally, particularly in infants and the elderly. It is one of the most frequent causes of respiratory tract infections, which sporadically have the potential to develop into serious invasive symptoms including sepsis and meningitis. LÄS MER