Sökning: "Protein Properties"
Visar resultat 1 - 5 av 283 uppsatser innehållade orden Protein Properties.
1. Möjligheterna för återvinning eller återanvändning av kaseinfekterad betong
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : Kvarteret Silverskopan som ligger i centrala Stockholm har sedan länge haft problem med fukt i fastigheterna. De mätningar som gjorts har visat tydliga resultat på höga fukt- och kaseinhalter. Kasein är ett protein som finns i mjölkprodukter och är ofarligt när det förekommer i torr miljö. LÄS MER
2. Randomized Diagonal Estimation
Master-uppsats, KTH/Matematik (Avd.)Sammanfattning : Implicit diagonal estimation is a long-standing problem that is concerned with approximating the diagonal of a matrix that can only be accessed through matrix-vector products. It is of interest in various fields of application, such as network science, material science and machine learning. LÄS MER
3. Effects of mixed surfactant system on chemical and physical stability of human growth hormone
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In protein formulation, addition of surfactants is commonly executed to enhance product stability and shelf-life. The reason is that surfactants can protect proteins against surface-induced aggregation. However, the interaction between surfactant and protein depends on the type of surfactant used. LÄS MER
4. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER
5. Characterization of Antigenic Properties of Two Immunogenic Proteins of Streptococcus pneumoniae
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiSammanfattning : The bacterium Streptococcus pneumoniae (pneumococcus), is considered to be a leading cause of morbidity and mortality globally, particularly in infants and the elderly. It is one of the most frequent causes of respiratory tract infections, which sporadically have the potential to develop into serious invasive symptoms including sepsis and meningitis. LÄS MER