Sökning: "Ruminant milk"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden Ruminant milk.
1. Är mjölkprover en alternativ provtagningsmetod för diagnostik av lentivirus hos små idisslare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Lentivirus hos små idisslare (engelska: small ruminant lentivirus; SRLV) innefattar två olika virus: visna-maedivirus (VMV) och kaprin artrit encefalitvirus (CAEV). Dessa två virus orsakar kroniska infektioner hos små idisslare som slutligen leder till döden. LÄS MER
2. Dairy cow copper status in molybdenum rich areas : focus on copper excretion in faeces, urine and milk
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Koppar (Cu) är ett essentiellt spårämne med flertalet funktioner hos idisslare men både över- och underutfodring kan ha negativa effekter på djurets hälsa och produktion. Utöver det interagerar Cu med andra mineraler i våmmen vilket minskar tillgängligheten av Cu i tunntarmen. LÄS MER
3. Gräs blir till mjölk : Ett experiment om elevers förståelse av naturvetenskapliga fenomen
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Syftet med denna studie var att utforska hur elever i årskurs 5 utvecklar naturvetenskapliga kunskaper om hur gräs omvandlas till mjölk, där särskilt fokus läggs på sambandet mellan fotosyntes och idisslande djurs matspjälkningssystem. Studiens frågeställningar var följande: Vilka naturvetenskapliga kritiska aspekter behöver elever i årskurs 5 få möjlighet att urskilja för att förstå hur gräs kan omvandlas till mjölk. LÄS MER
4. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. LÄS MER
5. Methane mitigating feed additives in future dairy production : consumer and producer attitudes and potential effects on dairy products
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enteric methane emitted from ruminant metabolism is the most prominent greenhouse gas produced in livestock production. Mitigation strategies in the form of different types of methane reducing feed additives are approaching the market in near future. The effects of implementing the feed additives into the dairy sector was evaluated in this study. LÄS MER