Sökning: "Skollunch"

Visar resultat 21 - 25 av 50 uppsatser innehållade ordet Skollunch.

  1. 21. En vegetariska dag i veckan : En studie som utvärderar gymnasieelevers inställning till och efterfrågan av vegetarisk skollunch, samt deras upplevda delaktighet kring skollunchen i en skola i Umeå kommun.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Sandra Arvola; Hanna Liedgren; [2014]
    Nyckelord :Vegetariskt Gymnasielever Attityd Inställning;

    Sammanfattning : Bakgrund I Sverige ökade den totala köttkonsumtionen mellan åren 2000-2010 med 20 % per capita. Rekommendationer från Svenska Livsmedelsverket är däremot att minska intaget av charkprodukter och rött kött, samt att öka intaget av grönsaker och baljväxter. LÄS MER

  2. 22. Barn och ungdomars konsumtion av frukt och grönt : En studie av elever i årskurs 6 & 9.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

    Författare :Li-li Pettersson; [2014]
    Nyckelord :frukt; grönsaker; ungdomar;

    Sammanfattning : Det finns många studier som visar att elevers konsumtion av frukt och grönsaker inte når de av Svenska Livsmedelsverket rekommenderade 500 gram/ dag.
Studier visar att inte heller elever i övriga delar av världen kommer upp i denna rekommendation trots att den rekommendationen WHO har är 400 gram som många länder säger sig använda. LÄS MER

  3. 23. Kostvanor som har betydelse för karies : en jämförelse mellan elever vid yrkesinriktade och högskoleförberedande gymnasieprogram

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för hälsa och samhälle

    Författare :Marcello Pezoa; [2014]
    Nyckelord :Caries; Dietary habits; Higher educational preparatory orientation; High school students; Professional orientation; Gymnasieelever; Högskoleförberedande gymnasieprogram; Karies; Kostvanor; Yrkesinriktad gymnasieprogram;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att undersöka skillnader i kostvanor som kan ha betydelse för utveckling av karies mellan ungdomar vid yrkesinriktade respektive högskoleförberedande gymnasieprogram. Datainsamling skedde vid två gymnasieskolor i södra Sverige med användning av en enkät som bestod av 32 frågor. LÄS MER

  4. 24. Lunchlektion : En undersökning om den pedagogiska måltiden i två svenska grundskolor.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)

    Författare :Oliver Andersson; [2014]
    Nyckelord :den pedagogiska måltiden; skollunch; skolmåltid;

    Sammanfattning : The purpose of the study is to get a deeper understanding in how the teachers work with the students during the pedagogic meal. This by observing teachers during the schoollunch and see which pedagogic activities takes place. LÄS MER

  5. 25. Sötsaker i skolan : Tillgänglighet och inköp av sötsaker i gymnasieskolor

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Evelina Karlsson; Monika Wigren; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Övervikt, fetma och även sjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar och diabetes har ökat globalt de senaste decennierna. Sötsaker har visats spela en stor roll för denna ökning. Många ungdomar har på sina gymnasieskolor tillgång till sötsaker av olika slag. LÄS MER