Sökning: "Skollunch"
Visar resultat 16 - 20 av 50 uppsatser innehållade ordet Skollunch.
16. En studie om pojkar och flickors levnadsvanor i årskurs sex i en kommun i södra Sverige : en kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för hälsa och samhälleSammanfattning : Barn och ungdomars uppväxtförhållanden är en avgörande faktor för deras fortsatta fysiska och psykiska hälsa i vuxen ålder. Levnadsvanorna grundläggs under barndomen och följer individen under hela livet. Tidigare forskning visar att barn och ungdomars levnadsvanor skiljer sig åt i olika åldersgrupper. LÄS MER
17. A time travel for school meals in United Kingdom : Ideas and opinions about school meals in UK-media between 2000 and 2014
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Från och med september 2014, är alla barn i åldern fyra till sju berättigade till gratis skolmat i Storbritannien, för att öka hälsosamt ätande och minska fetma. Syfte Att undersöka hur skolmåltider (speciellt skolluncher) avbildats i olika tidningar i Storbritannien, från och med 2000 till 2014, då gratis skolmåltider introducerades. LÄS MER
18. Vegetariska skolluncher : En undersökning av energi- och näringsinnehåll samt attityder
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning – Enligt skollagen ska skollunch som serveras vara näringsriktig. En undersökning som gjorts visade att 60 % av skolluncherna inte lever upp till denna lag. LÄS MER
19. En kvantitativ studie om högstadieelevers upplevelse av restaurangmiljön
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Sedan 2011 är det lag i Sverige på att det ska serveras näringsriktig skollunch i grundskolan. Rektorn bör se till att det finns förutsättningar för eleverna, till exempel tidpunkten för måltiden och trivseln i skolrestaurangen, så att de går och äter lunch. LÄS MER
20. Energi- och näringsinnehåll i det faktiska intaget av skollunch : en jämförelse mellan pojkar och flickor i årskurs 5
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det är viktigt att införa goda matvanor i tidig ålder då dessa lägger grunden för en god hälsa i framtiden. En balanserad och hälsosam kost är dessutom associerad med bättre inlärningsförmåga hos barn. Tidigare forskning visar att det finns skillnader i energi- samt näringsintag hos pojkar och flickor. LÄS MER