Sökning: "nutritional distinction"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden nutritional distinction.

  1. 1. Vegetariska skolluncher : En undersökning av energi- och näringsinnehåll samt attityder

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Julia Jonsson; Tora Olsson; [2015]
    Nyckelord :Vegetarian; school lunches; attitudes; nutritional distinction; energy; nutritional calculation; Vegetariskt; skollunch; attityder; näringsvärde; energi; näringsvärdesberäkning.;

    Sammanfattning : Inledning – Enligt skollagen ska skollunch som serveras vara näringsriktig. En undersökning som gjorts visade att 60 % av skolluncherna inte lever upp till denna lag. LÄS MER

  2. 2. En intervjustudie gällande skillnad i resutat mellan två avdelningar vid nutritionsmätningar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :David Christensen; Patrik Bunke; [2014]
    Nyckelord :nutritional policy; inpatients; malnutrition; personnel hospital; nutritional requirements; näringsriktlinjer; slutenvårdspatienter; undernäring; sjukhuspersonal; näringsbehov;

    Sammanfattning : Background Malnutrition in hospitalized patients has a high prevalence. This led to an action plan against malnutrition that was conducted in 2012 at Enköpings hospital. LÄS MER

  3. 3. "How long does it take a ritual to build up, to take hold and become standard practice?" : bark peeling in Scandinavia and North America

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Författare :Lisa Ahlberg; [2001]
    Nyckelord :forest history; bark; North America;

    Sammanfattning : Independently, the Sami people in northern Scandinavia and native people in the north temperate and boreal zone of North America have utilized the cambium layer of bark from both coniferous and deciduous trees as food, medicine, as well as material for other requirements; clothes, baskets and various kinds of wrapping. The sharp seasonal environments created food shortages in certain periods and inner bark thus became an important food component. LÄS MER