Sökning: "näringsvärde"
Visar resultat 1 - 5 av 53 uppsatser innehållade ordet näringsvärde.
1. Kultivara
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Det storskaliga jordbruket i Sverige kräver stora mängder insatsmedel och både bidrar till samt skadas av miljöförändringarna. I FN:s gobala mål 2: ingen hunger sätts målet att varje land ska säkra ett hållbart jordbruk och näringsrik mat till sina invånare. LÄS MER
2. Stubbhöjdens betydelse för det mekaniska spillet vid vallskörd
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Vall odlas vanligtvis antingen i renbestånd eller i blandbestånd med fleråriga baljväxter och gräsarter vilka nyttjas till slåtter eller bete. Vid skörd av vall till foder för nötkreatur är den näringsmässiga sammansättningen av stor vikt. LÄS MER
3. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. LÄS MER
4. Effekten av kantzoners bredd på terrestra evertebraters nedfall till skogliga vattendrag
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Kantzoner längst vattendrag i skogen är en komplex och artrik miljö som är av stor vikt för flertalet arter. Ett stort hot mot kantzoner är skogsindustrin och främst kalavverkning som kan ha en negativ effekt på hela ekosystem. Det finns idag ingen lag som kräver att kantzoner längst vattendrag bevaras med det rekommenderas. LÄS MER
5. Insects raised on food waste : a new source of feed and food?
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : An increasing global population demands an increase in food production, while human impact on the planet necessarily must be decreased to decelerate climate change. Resources currently lost as food waste could potentially be utilized to increase world food production amount and efficiency by feeding it to insects. LÄS MER