Sökning: "Sustainable Leadership styles"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden Sustainable Leadership styles.

  1. 1. Hållbara ledare för en hållbar framtid: inte bara på papper : En kvalitativ fallstudie om hur ledare praktiserar det hållbara ledarskapet i en VUCA värld

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/Högskolan för lärande och kommunikation

    Författare :Ida Bolin; Caroline Pettersson; [2023]
    Nyckelord :Leadership; Sustainable Leadership; Practical Leadership; VUCA world; Ledarskap; Hållbart ledarskap; Praktiskt ledarskap; VUCA värld;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ledare i dagens samhälle leder sina organisationer och medarbetare under ständig förändring. VUCA världen, en osäker och komplex värld som saknar en tydlighet om vad som komma skall för morgondagen. LÄS MER

  2. 2. Tränare som ledare i förhållande till chef som ledare : En jämförelse av en huvudtränares ledarskap och en verkställande direktörs ledarskap.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Ebba Eriksson; Nova Lundin Hafström; [2023]
    Nyckelord :Huvudtränare; verkställande direktör vd ; ledarskap;

    Sammanfattning : The aim of this study is to compare headcoaches as leaders and managers, in terms of chief executive officer as leaders in companies. The research was conducted using a qualitative method with an inductive approach. LÄS MER

  3. 3. Livsmedelsproducenters hantering av coronapandemin – problem, lösningar och lärdomar : Verksamhetschefers upplevelser av organisationsförändring under coronapandemin

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Younas Messaoudi; [2022]
    Nyckelord :Organisation; economy; food industry; covid-19 pandemic; organizational changes; food producer;

    Sammanfattning : In this study, we have delved deeply into the European food industry's response to the altered reality during the Covid-19 pandemic. Through qualitative interviews with six business leaders from different parts of the sector, combined with a comprehensive literature review, we have strived to enhance the understanding of the organizational changes and strategic solutions that the industry has employed to navigate the crisis. LÄS MER

  4. 4. Leadership in Multi-Tier Green Supply Chains : A case study about how supply chain leaders and their followers cascade green sustainability throughout a multi-tier supply chain

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Matthias Thorén; Matthew Wehmueller; [2022]
    Nyckelord :Multi-tier sustainable supply chain management; Green supply chain management; Supply chain followership; Supply chain leadership; Barriers to green supply chain management.;

    Sammanfattning : Motivation: Previous research has shown that the focal firm’s supply chain leadership styles could have an impact on the outcome of green supply chain management. However, previous studies of focal firms, such as multinational corporations, have shown that many govern their supply chains through an indirect approach, which needs further research due to the lack of research in the combination of different supply chain leadership and followership styles. LÄS MER

  5. 5. Making nutritious food more accessible in an urban society : The potential of community creation and citizen engagement in food-related social innovation projects

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Anne-Sophie Hoffmann; David Vázquez Costas; [2022]
    Nyckelord :Food choices; citizen engagement; community creation; social innovation; urban population; plant-based food; nutritious food; change management; societal change;

    Sammanfattning : Individual food choices have a considerable impact on public health and the environment. The incidence of nutrition-related diseases has been continuously increasing during the last decades. Diets higher in plant-based foods have shown to be healthier and more environmentally sustainable. LÄS MER