Sökning: "Undernäring äldre nutrition"
Visar resultat 1 - 5 av 65 uppsatser innehållade orden Undernäring äldre nutrition.
1. Att förebygga undernäring hos äldre : En litteraturöversikt över sjuksköterskans erfarenheter
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Undernäring kan ge allvarliga konsekvenser för den äldre patienten. Tidigare forskning visar att äldre patienter upplever undernäring som skrämmande. Samtidigt finns en okunskap kring ämnet. Anhöriga vill delta i nutritionsvården. LÄS MER
2. Nutritionens betydelse för sår på nedre extremiteter : En beskrivande litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Sår på nedre extremiteter är vanligt förekommande, särskilt hos äldre. De sår som inte läkt inom sex veckor räknas som svårläkta och brukar medföra stora lidanden för de drabbade samt stora samhällsekonomiska kostnader. LÄS MER
3. ATT VÅRDA ÄLDRE PATIENTER MEDUNDERNÄRING : En allmän litteraturöversikt utifrån sjuksköterskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Risken för undernäring ökar med åldrandet, då det finns flera faktorer som kanpåverka äldres nutritionsintag. Sjuksköterskans kompetens samt kunskap om nutritionsvårdär essentiella för att vårda undernärda äldre patienter. LÄS MER
4. Sjuksköterskors erfarenheter att vårda äldre med undernäring : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund Sjuksköterskor ska arbeta för att uppmärksamma och behandla undernäring samt utföra adekvata omvårdnadsåtgärder. Trots det är undernäring ett stort problem hos äldre. Olika barriärer kan finnas som utmanar sjuksköterskors möjligheter i nutritionsomvårdnaden. LÄS MER
5. Jämförelse av näringsintaget för äldre boende på ålderdomshem och äldre hemmaboende med hemsjukvård
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : The aging of us humans is individual and occurs gradually over a long period of time. Some functions in the body deteriorate and older people often have difficulty for various reasons to get the amount of nutrition they need, so they usually need to divide their diet into more meals distributed during the day. LÄS MER