Sökning: "allätare"
Visar resultat 6 - 10 av 16 uppsatser innehållade ordet allätare.
6. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores
Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER
7. Vildsvinet- ett skadedjur eller en resurs : en studie av fem lantbruksföretag i Mälardalen
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Vildsvinet är en nygammal bekantskap i de svenska skogarna. Efter att ha varit utrotad i vilt tillstånd i Sverige under en längre tid skedde ett antal rymningar och frisläppningar från hägn under sjuttio och åttiotalen. LÄS MER
8. Kulturellt kapital & Konsumtion : Betydelsen av ”hur” svenska studenter konsumerar
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)Sammanfattning : The thesis makes a contribution to the debate on the relationship between cultural consumption, cultural taste preferences and class. This field is well researched, but there is no consensus on the relationship between these variables. LÄS MER
9. Etiska budskap på veganska måltidsproteinförpackningar
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Grafisk teknologiSammanfattning : De etiska konsumenterna växer i antal (Young, Hwang, McDonald & Oates, 2010). och att äta veganskt blir allt mer populärt (The Nielsen Company, 2017). LÄS MER
10. Beskrivning av Kolmårdens stallgödsel : Hantering och biogaspotential
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för bygg- energi- och miljöteknikSammanfattning : Stallgödsel består av spillning, gödselvatten, urin och strömaterial. Miljö- och hälsoskadliga ämnen kan också förekomma i form av antibiotikarester eller patogener. Det är därför viktigt att gödselhanteringen sköts på korrekt sätt för att undvika att de skadliga ämnena vållar miljö- och hälsoproblem. LÄS MER