Sökning: "att göra plast"
Visar resultat 1 - 5 av 98 uppsatser innehållade orden att göra plast.
1. CSR communication and the use of recycled synthetic fibres in the fashion industry: A content analysis study of two Swedish fashion brands
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : The fashion industry is one of the largest contributors to environmental issues and has a significant part of plastic production due to the use of synthetic fibres. Much scientific research indicates that the fast fashion model is a significant part of using synthetic fibres; however, slow fashion brands are also using the fibres. LÄS MER
2. Recovery of Dialcohol Cellulose using Micro- and Ultrafiltration Processes
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : The waste management and production of plastic play a concerning part in global warming and continues to have a negative effect on the environment. A promising strategy to address this challenge is to develop new sustainable materials, to replace current fossil-based plastics. LÄS MER
3. Utmaningar med implementering av återvunnen plast i den svenska dryckesindustrin : En studie om plastkretslopp samt produktion av plastflaskor i Sverige
Kandidat-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : Sverige har en viktig roll att spela när det gäller att ta ansvar för planeten. Det finns en välutvecklad infrastruktur för pantning och PET-återvinning sedan 1980-talet. LÄS MER
4. Exploring the Possibilities of Sheet Metal Forming Via Plastic-Based Additive Manufacturing Moulding
Master-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : Additive Manufacturing (AM) has freeform fabrication capabilities of complex geometries directly from feedstock material. This can potentially enhance the efficient use of material and the cost effectiveness. It also offers design flexibility, and it is versatile. LÄS MER
5. Matsvinn och design
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER