Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Vision vs. produktion : - En designers frustrerande arbetsprocess från start till mål 

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industridesign

    Författare :Sebastian Fältström; [2023]
    Nyckelord :Additive manufacturing; 3D printing; Large scale; Vision vs. production; Biocomposite; Durasense.; Additiv tillverkning; 3D utskrift; Storskalig; Vision vs. produktion; Biokomposit; Durasense.;

    Sammanfattning : Additiv tillverkning eller 3D-utskrift som det även kallas är en produktionsprocess som kan erbjuda snabba prototyper med spännande och komplexa geometriska former. Under de senaste åren har expansionen för additiv tillverkning verkligen tagit fart och tekniken, kombinerat med nya progressiva material, blir alltmer efterfrågat. LÄS MER

  2. 2. Determining caffeine and 3-caffeoylquinic acid content in artisanal processed specialty coffee varieties with different roasting grades, origins, and brewing methods

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Oliver Mihajlovic; [2023]
    Nyckelord :kaffeanalys; koffein; klorogensyra; HPLC; analytisk kemi;

    Sammanfattning : Coffee is one of the most consumed beverages in the world, with about 10 million tons of coffee consumed in 2021. There are a lot of steps between the coffee tree and served beverage, as there are several processing methods each contributing to differences in fragrance, aroma, and acidity. LÄS MER

  3. 3. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  4. 4. Bönsmyg i åkerböna : hur påverkas avkastning och skördekvalitet?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Emma Ryding; [2020]
    Nyckelord :bönsmyg; Bruchus rufimanus; åkerböna; Vicia faba; avkastning; kvalitet;

    Sammanfattning : Bönsmygen (Bruchus rufimanus) uppmärksammades som skadegörare i åkerbönor (Vicia faba) i Sverige 2008 och sedan dess har förekomsten och spridningen av den ökat snabbt. Det saknas kännedom om bönsmygens betydelse och hur den ska bekämpas vilket gör den till ett potentiellt hot i det svenska jordbruket. LÄS MER

  5. 5. Mechanical properties of films made of faba bean protein nanofiber and non-fibrillated protein

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Alice Dunge; [2019]
    Nyckelord :Faba bean; amyloid; fibrils; meat substitutes; elasticity; stiffness; proteins;

    Sammanfattning : The production of livestock puts a huge strain on our ecosystem and the planet. It is the largest source of greenhouse gases and it causes loss in biodi-versity and pollution of water. One way to reduce these environmental dam-ages is to decrease the intake of meat and increase the intake of plant-based proteins. LÄS MER