Sökning: "best-before-date"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade ordet best-before-date.

  1. 1. Har ålder ett bäst-före datum? : Arbetssökandes upplevelser avseende anställbarhet och åldersdiskriminering i den kommunala sektorn

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Sara Andersson; Monika Hermansson Friedman; [2023]
    Nyckelord :Arbetskraftsbrist; anställbar; makt; upplevelse; åldersdiskriminering; ålderism; ålderskodning; äldre;

    Sammanfattning : Idag råder det arbetskraftsbrist inom vård- och äldreomsorg samt förskola/grundskola inom kommunal sektor, trots att det finns tillgänglig arbetskraft. Med tanke på att det år 2020 var 76 000 inskrivna äldre på Arbetsförmedlingen torde bristen på arbetskraft vara mindre än den är idag. LÄS MER

  2. 2. Presence of bacteria in modified atmosphere packed raw chicken meat and their effect on shelf life and sensory characteristics : a microbiological and sensory evaluation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Max Peterson; [2022]
    Nyckelord :broiler; expiration date; shelf life; total aerobic count; Enterobacteriaceae; Lactic acid bacteria; dynamic food labels;

    Sammanfattning : Food waste is a huge challenge and constitutes a massive hurdle for development of sustainable food systems. Around 30% of all food produced for human consumption globally is estimated to be discarded, which in many cases is due to the foods having reached best-before-date. LÄS MER

  3. 3. Exploring Coordination Mechanisms and Product Characteristics for Food Waste Reduction Principles: A Case Study in Physical Distribution

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistik

    Författare :Zacharias Samuelsson; [2022]
    Nyckelord :Food Waste; Food Waste Mitigation; Food Supply Chain; Food Retailing; Food Waste Mitigation in Distribution; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Title: Exploring Coordination Mechanisms and Product Characteristics for Food Waste Reduction Principles: A Case Study in Physical Distribution Author: Zacharias Samuelsson Thesis supervisor: Eva Berg, Faculty of Engineering at Lund University Thesis Purpose: Identify food waste causes in a global distribution network and develop an improvement proposal for minimizing food waste. Method: This study develops a food waste mitigation framework based on a literature review and assess it through a case at a company. LÄS MER

  4. 4. Vendor rating strategies to mitigate the effects of cereal supply variations : A case study at a manufacturing company in the food industry

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Johanna Marby; [2021]
    Nyckelord :Cereals; purchasing process; vendor rating;

    Sammanfattning : Raw material of high quality and in sufficient quantities is of great importance to manufacturing companies. However, the availability of such raw material is often uncertain. One such important raw material is cereals because the consumption of food products containing cereals is very common. LÄS MER

  5. 5. Det svenska skyddsrumsbestådet : en undersökning av skyddsrummens relevans i Sverige

    Kandidat-uppsats, KTH/Fastigheter och byggande

    Författare :Sara Holmberg; Martin Linjo; [2021]
    Nyckelord :Real estate development; civil defense; air raid shelters; Fastighetsutveckling; civilförsvar; skyddsrum;

    Sammanfattning : År 2002 fattade den svenska riksdagen beslutet att sluta bygga skyddsrum. Sverige har per capita näst flest antal skyddsrum i världen. Ett stort antal skyddsrum i Sverige, kombinerat med beslutet att inte bygga dem längre, har lämnat Sverige vid en vägkorsning. LÄS MER