Sökning: "cancer kost"
Visar resultat 6 - 10 av 50 uppsatser innehållade orden cancer kost.
6. Omvårdnadsintervetioner vid cancerrelaterad fatigue : en litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Fatigue är ett vanligt förekommande symtom hos patienter med cancer. Detta förekommer tidigt i sjukdomen och håller i sig genom hela behandlingen. Fatigue kan även kvarstå efter att behandlingen är avslutad. Det är vanligt att svårighetsgraden av fatigue ökar under cancerbehandlingen. LÄS MER
7. Omvårdnadsåtgärder för att lindra biverkningar av cytostatika hos cancerpatienter : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Introduktion/Bakgrund: Cytostatika är ofta en nödvändig behandling för cancersjukdomar som dock kan ge många biverkningar. De två vanligaste biverkningarna är fatigue och illamående. LÄS MER
8. Dietary fibres and dairy products : How does it affect the development of cancer and diabetes type 2
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Eating habits are one of the main factors that can affect the development of non-communicable diseases such as cancer and diabetes. The prevention of cancer and diabetes is a significant public health challenge due to the growing rate all over the world. Dietary behaviours are one of the important factors to lower the risk of these diseases. LÄS MER
9. Distriktssköterskors erfarenheter av att använda FaR inom primärvården : En intervjustudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Enligt WHO dör 41 miljoner människor i världen varje år av icke-smittsamma sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, kroniska lungsjukdomar samt diabetes. Där fysisk inaktivitet är en av de främsta riskfaktorerna till dessa sjukdomar. LÄS MER
10. Samband mellan medelhavskost, fisk- och skaldjursintag samt tjock- och ändtarmscancer : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Background: Colon- and rectalcancer is the third most common cancer form worldwide. Previous research shows that unhealthy eating habits has a connection as a causal factor for cancer and that it's possible to prevent a third of all cancer cases with a changed diet. LÄS MER