Sökning: "causes of bread waste"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden causes of bread waste.

  1. 1. Food losses and Waste at Bakeries, Retail and Household Levels –A Case of Sweden : a Case of Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Balasooriya Mudiyanselage Indrachapa Dhananjani Balasooriya; [2022]
    Nyckelord :Bread value chain; Food loss; bread waste; causes of bread waste;

    Sammanfattning : Reducing food waste is necessary to assure food security and overcome environmental issues. This study was aimed to assess food losses and waste (FLW) along bakery, retail, food service and household stages of bread value chain in Sweden, causes and identify potential measures to reduce losses and waste. LÄS MER

  2. 2. Food waste in bakeries- quantities, causes and treatment

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maryna Iakovlieva; [2021]
    Nyckelord :bakery waste; bakeries; causes of losses; producers; Swedish bread industry; take-back agreement;

    Sammanfattning : Bread waste represents a considerable part of food waste in Sweden, and in general, food waste can have a significant impact on the environment. This study assesses the quantity of food waste in bakeries and identifies the main causes of waste during the production of baked products. A sample was taken from the total number of bakeries in Sweden. LÄS MER

  3. 3. Brödsvinn i livsmedelskedjan : En studie om matsvinn med fokus på butiksledet

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Christian Sorte; Simon Holmström; [2020]
    Nyckelord :Food chain; Bake-off bread; Waste; Livsmedelskedja; Bake-off bröd; Svinn;

    Sammanfattning : Detta är en rapport om svinn av bake-off bröd i butiksledet i Sverige och hur det kan begrän- sas. Vald metod består av två delar. Den första delen är en litteraturstudie om matsvinn. Den andra delen består av intervjuer med en chef på utvald livsmedelsbutik angående svinn av bröd. LÄS MER

  4. 4. Köpa fryst eller färskt livsmedel : En studie om hur svinn i konsumentled påverkar energi- och klimatanalysen

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknik

    Författare :Ahmed Hasso; [2016]
    Nyckelord :Livsmedestyp; energianvändning; klimatpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedel beräknas vara en av de största orsakerna till energianvändningen för hushåll, vilket leder till stora mängder växthusgasutsläpp som påverkar klimatet. Livsmedel är den energiresurs som människan behöver för sitt kontinuerliga energiintag, där en svensk konsumerar 0,35 ton årligen. LÄS MER

  5. 5. Frysa livsmedelsrester eller kassera dem för biogasproduktion : En studie, ur livscykelperspektiv, av energianvändning och växthusgasutsläpp

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för energi-, miljö- och byggteknik

    Författare :Lydia Helgesen; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food is widely consumed and in 2011 an average American devoured approximately one ton of food. The production of these goods requires large amounts of energy and contributes to 22-31 % of all greenhouse gas emissions occurring in Europe. LÄS MER