Sökning: "charkuterier"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet charkuterier.
1. Ungdomars konsumtion av kött och deras förhållningssätt till matval i vardagen : En enkätstudie av elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Minskad köttkonsumtion är en vinst för hälsan och miljön. Globalt sker klimatförändringar och högt köttintag ökar risken att drabbas av sjukdomar. LÄS MER
2. Kontroll i butik med fokus på Listeria monocytogens och hållbarhet av egentillverkade produkter
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Listeria monocytogens causes the disease listeriosis, and the most common way the infection is spreading in the environment is believed to be through food. Listeriosis is a rare infection, but can cause serious symptoms in risk groups as the elderly, people with compromised immunesystems, pregnant women and their fetuses, mortality rate is 20-30%. LÄS MER
3. Skolmatens klimatavtryck : en studie över upphandling och konsumtion av kött och fisk bland tre grundskolor i Uppsala kommun
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : En stor del av varje individs klimatavtryck består av den mat vi konsumerar. Eftersom det serveras en stor mängd portioner varje dag runt om i landets skolor anser vi det intressant att studera hur pass klimatanpassad skolmaten är idag. LÄS MER
4. Osynliga gränser i det urbana rummet : En fallstudie över de två barriosen Poble Sec och El Raval i Barcelona
Magister-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för livsvetenskaperSammanfattning : Uppsatsen behandlar ett urbant gränsområde i Barcelona. Studien syftar till att visa att det även i det urbana rummet finns gränser. Gränser som inte är tydligt utstakade, men skapade i tidsrummet och formade av olika processer som lett fram till dagens situation. LÄS MER