Sökning: "in vitro organic matter digestibility"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden in vitro organic matter digestibility.
1. Correlation between Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of reindeer pasture plants : Korrelation mellan Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) och smältbarhet av renbetesväxter i vomvätska in vitro (VOS)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Renen livnär sig på många olika betesväxter och den följer växtfenologins utveckling under barmarkssäsongen, vilket resulterar i högkvalitativt foderintag. Levande växtbiomassa kan uppskattas på landskapsnivå genom att använda vegetationsindex som värderar vegetation utifrån spektrala mätningar. LÄS MER
2. Production of filamentous fungal biomass on waste-derived volatile fatty acids for ruminant feed supplementation and it's in vitro digestion analysis
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Single cell proteins such as that of edible filamentous fungal biomass are considered as a promising sustainable source of animal feed supplementation. Filamentous fungi can be cultivated on different organic substrates including volatile fatty acids (VFAs) such as acetic, propionic, and butyric acids. LÄS MER
3. Rätt sort av timotej och rödklöver ger högst konsumtion av närproducerat foder
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : Vallfoder är en stor och viktig del i mjölkkornas foderstat i norra Sverige. Produktion av ett högkvalitativt grovfoder är av stor vikt för att minimera behovet av inköpta kraftfoder. Kons dagliga konsumtion bestäms av hennes behov av näring och energi samt vilket foder hon erbjuds. LÄS MER