Sökning: "köttalternativ"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet köttalternativ.

  1. 1. "Precis som vanlig köttfärs" : En kvalitativ diskursanalys av förpackningsdesign och marknadsföring av två svenskproducerade köttalternativ.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Vilma Dahlman; [2022]
    Nyckelord :Marketing; storytelling; meat alternative; novel food; food packaging design; sustainability; Swedishness;

    Sammanfattning : The food we eat has a big impact on the environment, and the global food chain is estimated to make up one third of all global emissions. In the future we will need to decrease the climate impact our food consumption has on the planet and therefore we must adjust to novel foods with a lower CO2-footprint. LÄS MER

  2. 2. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hedvig Bergsten; [2021]
    Nyckelord :växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Sammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER

  3. 3. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores

    Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Dimah Albenny; [2020]
    Nyckelord :Negative effects; Reduction of meat consumption; Meat alternatives; Expected liking; Consumer willingness; Diet habits and attitudes; Motivation toward meat consumption.; Negativa effekter av köttkonsumtion; Minskning av köttkonsumtion; Köttalternativ; Förväntade åsikter; Kostvanor och attityder; Motivation att minska köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER

  4. 4. Kaninkött : ett hållbart alternativ?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elisabet Henriksson; [2019]
    Nyckelord :kaninkött; hållbarhet; hälsa; klimat;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER

  5. 5. Vegetariska alternativ till kött i svenska livsmedelsbutiker : En fallstudie om utbud, hinder och drivkrafter

    Master-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Lisa Bysell; [2016]
    Nyckelord :food retail; meat alternatives; plant-based proteins; producers; vego; dagligvaruhandeln; köttalternativ; producenter; vegetabiliska alternativ; vego;

    Sammanfattning : A study of European households found that Food and drink causes a fourth of the total various environmental impacts. Globally does the food sector account for 22 % of all the greenhouse gas emissions. LÄS MER