Sökning: "köttkvalité"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet köttkvalité.

  1. 1. Preference for breeding goal traits among Swedish and Norwegian dairy farmers : associations between preference and herd characteristics

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Torgunn Aslaug Skjerve; [2017]
    Nyckelord :farmer’s preference; dairy cow; breeding goal;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate similarities and differences among Norwegian and Swedish dairy farmers’ preference for breeding goal traits, and compare systematic effects within each country. The specific objectives were to analyse variation in ranking among farmers, and derivate relevant clusters using cluster analysis. LÄS MER

  2. 2. Aktuella trender inom nötköttsproduktionen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Rosén; [2013]
    Nyckelord :Nötkött; nötköttsproduktion; probiotika; köttkvalité; köttprodukter; trender;

    Sammanfattning : I den här studien beskrivs framtida trender och möjligheter inom köttindustrin med fokus på konsumenternas behov. Det är främst två trender som identifieras i studien, i) förändringar i animalieproduktionen och ii) förändringar i framställning av köttprodukter. LÄS MER

  3. 3. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2011]
    Nyckelord :nötkött; mörning; mörningsmetoder; Tublin; Hängmörning; Vakuummörning;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER